Instituti AAB po vazhdon të jetë prezent në Edicionin e 24-të të Panairit të Librit “Prishtina 2024”
Instituti AAB po vazhdon të jetë prezent në Edicionin e 24-të të Panairit të Librit “Prishtina 2024” që ka filluar nga dita e mërkurë me 5 qershor dhe vazhdon deri të dielën.

Në këtë panair, vizitorët do të kenë mundësinë të njihen me literaturën e përdorur nga anëtarët tanë, programet e Institutit AAB dhe mundësitë që ofrojmë si shoqatë profesionale të kontabilistëve dhe auditorëve.

Ju ftojmë të gjithëve të na bashkoheni në këtë ngjarje të rëndësishme!Për më shumë informata, vizitoni www.institutiaab.org ose kontaktoni në numrin +383 48 999 073, +383 48 999 133.

Share:

Instituti AAB do të jetë pjesëmarrës në Panairin e Librit “Prishtina 2024”
Instituti AAB ju njofton se do te marre pjesë në Panairin e Librit të organizuar nga Shoqata e Botuesve të Kosovës, ku do të prezantohen librat të cilët mund të shfrytëzohen pasi të bëheni anëtar tonë.

Panairi do të mbahet nga data 5 deri më 9 qershor, nga ora 09:00 deri në 21:00, në Pallatin e Rinisë në Prishtinë.

Moto e panairit “Përgjigjja është libri”

Në këtë panair, vizitorët do të kenë mundësinë të njihen me literaturën e përdorur nga anëtarët tanë, programet e Institutit AAB dhe mundësitë që ofrojmë si shoqatë profesionale të kontabilistëve dhe auditorëve.

Ju ftojmë të gjithëve të na bashkoheni në këtë ngjarje të rëndësishme!

Për më shumë informata, vizitoni www.institutiaab.org ose kontaktoni në numrin +383 48 999 073, +383 48 999 133

Share:

Takimi me FCM (Federata Mesdhetare e Kontabilistëve)
Më datë 27 dhe 28 maj 2024, në Lisbonë, Portugali, u mbajtë Mbledhja e Përgjithshme e Asamblesë së FCM-së dhe Konferenca Vjetore e saj.

Në këtë ngjarje të rëndësishme Institutin AAB e përfaqësuan dhe ishin pjesëmarrës i të gjitha aktiviteteve Drejtori Ekzekutiv, Z. Ylber Prekazi, dhe Anëtari i Bordit, Z. Sylejman Macastena.

Në agjendën e Mbledhjes së Përgjithshme të FCM-së ishin përfshirë:

• Prezantimi dhe aprovimi i pasqyrave financiare për vitin 2023;

• Prezantimi dhe aprovimi i planit të aktiviteteve dhe buxhetit për vitin 2024;

• Diskutimi i çështjeve të tjera me rëndësi.

Konferenca Vjetore e këtij viti kishte në fokus “Kornizën Mesdhetare për ESG (Environmental, Social, and Governance)”.

Ndër pikat e agjendës së Konferencës ishin temat në vijim:

• Impakti i ESG në rajon;• Raporti i integruar;

• Auditimi më pak kompleks.

Pjesë e kësaj konference ishin edhe anëtarë nga bordi dhe trupave tjerë të FNK-së, presidentja e IESBA-së, presidenti i Federatës Evropiane të Kontabilistëve dhe Auditorëve për NVM dhe anëtarë të tjerë të shoqatave pjesë e FCM – së e FNK-së, etj.

Këto ngjarje ofruan një mundësi të shkëlqyer për përfaqësuesit e Institutit AAB, duke kontribuar në diskutimet strategjike mbi çështje të rëndësishme që ndikojnë në fushën e kontabilitetit dhe auditimit.

Share:

Sesioni i radhës i EVP-së për anëtarët e Institutit AAB
Në kuadër të programit të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional (EVP), është duke u zhvilluar sesioni i EVP-së me temë:

Zbatimi në praktikë i procedurave të auditimit

Ligjerues: Gëzim Mustafa

Ky sesion është një mundësi e shkëlqyer për të zgjeruar njohuritë dhe aftësitë tuaja profesionale në fushën e auditimit, si dhe për të ndarë përvojat dhe praktikat më të mira me kolegët tuaj.

Pjesëmarrja në këtë sesion do t’ju ndihmojë të përmirësoni cilësinë e punës tuaj në menyrë sa më profesionale.

Ju faleminderit të gjithëve për pjesëmarrjen në këtë sesion të rëndësishëm të EVP-së!

Share:

Apliko Online në programet profesionale të Kontabilitetit dhe Auditimit!
Instituti AAB ju ofron mundësinë të aplikoni në njërën prej programeve si:

-Teknik i Kontabilitetit,
-Kontabilist i Certifikuar,
-Auditor i Certifikuar,
-Auditor i Brendshëm i Certifikuar.

Aplikoni online: www.institutiaab.org

Për më shumë informacione, na kontaktoni në:

048 999 073 & 048 999 133

Ju mirëpresim!

Share:

Ftesë për pjesëmarrje në Edukim të Vazhdueshëm Profesional (EVP)
Të ndëruar Anëtarë dhe pjesëmarrës tjerë të interesuar,

Ju njoftojmë se Instituti AAB organizon sesionin e radhës të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional (EVP) në lidhje me:

Zbatimi në praktikë i procedurave të auditimit

📅 Data: 25.05.2024

🕒 Koha: 13:00 – 17:00

📍 Vendi: Instituti AAB

Tema kryesore:Zbatimi në praktikë i procedurave të auditimit

Ligjerues:Gëzim Mustafa, Auditor i Certifikuar

Përmes kësaj teme, pjesëmarrësit do të kenë mundësinë të:

-Thellojnë njohuritë e tyre në fushën e auditimit;

-Diskutojnë praktikat më të mira dhe sfidat që hasen në zbatimin e procedurave të auditimit;

-Ndajnë përvoja dhe këshilla praktike me kolegë të tjerë.Ju ftojmë të merrni pjesë dhe të përfitoni nga ky trajnim i rëndësishëm profesional.

Për më shumë informacione dhe për të konfirmuar pjesëmarrjen tuaj, ju lutemi të kontaktoni Institutin AAB në adresën e mëposhtme:

📧 Email: [email protected] & [email protected]

📞 Telefon: +383 48 999 073 & 48 999 133

Ju mirëpresim!

Share:

Afati i provimeve Qershor 2024
Të nderuar Anëtarë,

Ju njoftojmë se nga nesër hapet afati për paraqitje të provimeve të Qershorit.

Paraqitja e provimeve: 15/05/2024 – 28/05/2024

Ky afat vlen për të gjithë anëtarët, ndërsa paraqitjen mund ta bëni përmes platformës E-Studenti.

Suksese dhe shëndet!

Share:

NJOFTIM
Ne bazë të Kalendarit të Festave Zyrtare të Republikës së Kosovës për vitin 2024, Institutit AAB njofton të gjithë anëtarët se nuk do të punohet në ditët:

1 Maji – Dita e Punëtorëve (ditë e mërkurë)
6 Maji – Pashkët Ortodokse (ditë e hënë)
9 Maji – Dita e Evropës (ditë enjte)

Urime 1 Maji Dita e Punëtorëve!

Me respekt,
Stafi i Institutit AAB

Share:

🌍Gëzuar Dita e TOKËS! 🌍
Duke shenuar sot ditën e tokës ne nderojmë planetin tonë, dhe me veprimtarinë e tyre kontabilistët mund të kontribojnë shumë në formësimin e një të ardhmeje të qëndrueshme.Përgjegjësia për një të ardhme ku mbizotron një mjedis i qëndrueshëm bie mbi secilin prej nesh. Prandaj, në ditët e sotshme dhe në të ardhmen, faktorët e shumtë që lidhen me mjedisin, aspektet sociale dhe qeverisjen (ESG) do të përdoren për të vlerësuar qëndrueshmërinë e një investimi apo kompanie, si dhe po bëhen standardi kryesor kur bëhet fjalë për krijimin e një modeli biznesi më tërheqës dhe më të qëndrueshëm.

Si shoqatë profesionale e kontabilitetit dhe auditimit Instituti AAB, së bashku me anëtarët e vet dhe partnerët relevant do të bashkëpunojmë edhe me subjektet dhe institucionet vendore e ndërkombëtare për të përqafuar veprimet klimatike dhe për të promovuar qëndrueshmërinë dhe përgjegjësinë mjedisore në të gjitha aspektet e punës sonë.

Të gjithë ne duhet të mendojmë se si e menaxhojmë përgjegjësinë sociale në bizneset dhe organizatat tona!

#HappyEarthDay#gëzuarditaetokës

Share:

Sesioni i radhës i EVP-së për anëtarët e Institutit AAB
Në kuadër të programit të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional (EVP), është duke u zhvilluar sesioni i EVP-së me temë:

Standardi ndërkombetar per angzhimet e rishikimeve 2400 (i rishikuar)

Ligjerues: Ardian Rexhaj

Ky sesion është një mundësi të thellojnë njohuritë e tyre në procesin e rishikimit të informacionit financiar, duke u përqëndruar në përdorimin e metodologjive të përshtatshme, zbatimin e standardeve të kontabilitetit dhe identifikimin e çështjeve kyçe të rishikimit. Në këtë mënyrë, pjesëmarrësit do të jenë në gjendje të përmirësojnë cilësinë dhe efikasitetin e rishikimeve të tyre, duke siguruar një raportim financiar të saktë dhe të besueshëm për të gjithë përdoruesit e interesuar.

Ju faleminderit të gjithëve për pjesëmarrjen në këtë sesion të rëndësishëm të EVP-së!

Share: